Over mij

Geboren tussen de honden in 1956, mijn moeder ving straathonden op en zodoende zat ik met mijn neus er helemaal in. Maar mijn liefde ging ook uit naar de paarden, nooit was ik zonder honden, de meeste waren asielhonden met een rugzak.
30 Jaar heb ik gewerkt met ontspoorde paarden, deze waren vaak niet meer te handelen voor onervaren mensen, na vaak intensieve trainingen kon ik voor de meeste paarden weer een geschikte nieuwe baas vinden.
De enorme voldoening die het me geeft om ‘ontspoorde’ Cattle Dogs en hun baasjes te helpen is voor mij de aanleiding geweest mijn praktijk als Cattle Dog Coach te starten.

Jaren geleden viel ik als een blok voor de Cattle Dog. Een geweldig toegewijde hond die nooit uitgeleerd raakt en tot op hoge leeftijd actief blijft. Hun koppigheid en vindingrijkheid verwondert me nog elke dag. Mijn Cattle Dogs Emmy, Beer en Burun hebben hun eigen taken op het erf.

323965_2670966271442_1011485533_o

Mijn interesse in probleemgedrag van honden stamt van veel verder terug. Van jongs af aan werk ik al met honden. Ik heb verschillende ‘probleem’-honden geadopteerd en die met veel aandacht, liefde en hard werken succesvol gerehabiliteerd. Door studie en ervaring heb ik me verder in hondengedrag, en specifiek in probleemgedrag, verdiept.
In 2012 kwam ik bij Arjen en Francien voor de leergang te volgen, de wetenschappelijke achtergrond van de methodiek heb ik mij dan ook in de daaropvolgende jaren eigen gemaakt.

Sinds 2015 hebben wij, wijlen Arjen van Alphen en Francien Koeman een geweldige samenwerking gehad, Helaas door het overlijden van Arjen en Francien is hier een einde aan gekomen en is het geestelijk gedachtengoed in een stichting ondergebracht waar nu nog steeds vanuit gewerkt wordt zodat de kennis niet verloren zal gaan.
Sinds 2017 ben ik hoofd Roedelinstructeur.
Regelmatig worden lezingen en workshops over sociaal lerengegeven in Vijlen en soms in het land, dit zal in agenda worden vermeld.

Naast de coaching van Australian Cattle Dogs, coach, begeleid ik hulphonden en hun baasjes, volgens het sociaal leren.
In 2011 heb ik de opleiding TopDog sova training,  bij Mens & hond consultancy, met goed gevolg doorlopen.
Burun en Iza worden ingezet tijdens de TopDog Coaching, deze honden zijn goedgekeurde psychosociale hulphonden.

TopDog