Over mij

30 Jaar heb ik gewerkt met ontspoorde paarden, deze waren vaak niet meer te handelen voor onervaren mensen en ook hier kon ik voor de meeste paarden weer een geschikte nieuwe baas vinden.
De enorme voldoening die het me geeft om ‘ontspoorde’ Cattle Dogs en hun baasjes te helpen is voor mij de aanleiding geweest mijn praktijk als Cattle Dog Coach te starten.

Jaren geleden viel ik als een blok voor de Cattle Dog. Een geweldig toegewijde hond die nooit uitgeleerd raakt en tot op hoge leeftijd actief blijft. Hun koppigheid en vindingrijkheid verwondert me nog elke dag. Mijn Cattle Dogs Emmy, Beer en Burun hebben hun eigen taken op het erf.

323965_2670966271442_1011485533_o

Mijn interesse in probleemgedrag van honden stamt van veel verder terug. Van jongs af aan werk ik al met honden. Ik heb verschillende ‘probleem’-honden geadopteerd en die met veel aandacht, liefde en hard werken succesvol gerehabiliteerd. Door studie en ervaring heb ik me verder in hondengedrag, en specifiek in probleemgedrag, verdiept.

Sinds 2017 hebben drs. Arjen van Alphen, Francien en ik een samenwerkingsverband en ben ik Roedelinstructeur. Hondenopvoedingsinstituut DE ROEDEL 
Regelmatig geven wij Workshops over sociaal leren en lezingen in Vijlen en op tal van andere plaatsen, dit zal in agenda worden vermeld.

Naast de coaching van Australian Cattle Dogs, coach en begeleid ik hulphonden en hun baasjes.
In 2011 heb ik de opleiding TopDog sova training,  bij Mens & hond consultancy, met goed gevolg doorlopen.
Burun en Iza worden ingezet tijdens de TopDog Coaching, deze honden zijn goedgekeurde psychosociale hulphonden.

TopDog